7 Ocak 2009 Çarşamba

Katliamda mola yok



Dünya devletlerinin sessiz kaldığı saldırılarda çocuklar ölmeye devam ediyor

Hamas'ın roket saldırılarını bahane göstererek 27 Aralık'ta başlayan İsrail'in saldırılarında kara harekatına geçilmesiyle sivil kayıpları daha arttı.
Saldırıların sürdüğü 12 günde yaklaşık 660 kişi öldü, 3 binden fazla insan da yaralandı. Sivil kayıpların arttığını, temiz içme suyu olanaklarının neredeyse yok olduğu Gazze'de büyük bir insani kriz yaşanıyor.Bölge de bulunan bağımsız kaynaklar, İsrail'in 18 aydır uyguladığı ambargoyla zayıflattığı Gazze Şeridi'ndeki elektrik kaynaklarının çökme tehdidinde olduğunu, yaklaşık yarım milyon kişinin temiz içme suyuna ulaşamadığını ve hastalık riski bulunduğunu aktardı.Gazze'deki birçok kişinin ihtiyacı olan acil tıbbi bakımı alamadığına ve bazılarının ambulanslar zamanında yetişemediği için öldüğüne dikkati çekiliyor.
Habertürk

4 yorum:

  1. Gazze'deki insanlık ayıbına niye dunya sessiz kalıyor?..Sayfanızda bu konuya yer verdiğiniz için duyarlılığınıza teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  2. Savaşa karşı olduklarını herzaman dile getiren ülkeler bu savaşa sadece seyirci olrak katılıyorlar. Artık yeter birisinin şu israil'e dur demesi gerekiyor.bence bizimde yapılan bu insanlık ayıbına birey olarak tepkimizi göstermemiz gerekiyor. ben israil için çalışan şu an savaşta kullanılan tanklar,silahlar,cephanelikler bunları israil halkına temin şirketlerin ürünlerini kullanmayarak protesto ediyorum......masum insanları hiç acımadan katleden bu ülkeyi hep birlikte protesto edelim. bu haber ve duyarlılığın için çok teşekkürler ezgi..)))))

    YanıtlaSil
  3. Allah Diyorki;
    ‘Ey iman edenler!yahudi ve hristiyanlari dost edinmeyin.Onlar birbirlerinin dostudurlar.Sizden kim onları dost edinirse,o onlardandır.Şüphesizki Allah zalimler gürühunu hidayete erdirmez.’(Maide süresi 51.Ayet)Kur’an-ı Kerim

    YanıtlaSil
  4. Haberlerime gösterdiğiniz ilgiden dolayı çok memnunum.Keşke böyle olaylar olmasaydı da bunları sayfama koymak zorunda kalmasaydım.Elimden geldiğince sayfamda güncel konulara yer vermeye çalışacağım...

    YanıtlaSil